خرید پمپ آب خانگی


راهنمایی خرید پمپ آب خانگی مناسب
با حداقل زمان ممکن به شما خواهیم گفت بهترین انتخاب پمپ آب خانگی نسبت به نیاز شما چیست ؟ و برای افزایش طول عمر پمپ چه باید کرد؟ همراه ما باشید.
تعریف تخصصی پمپ
پمپ یا به عبارتی به زبان انگلیسی pump ، دستگاهی است که انرژی مکانیکی را به انرژی هیدرولیکی تبدیل می کند که با افزایش فشار ،توسط موتور به سیال(گاز ها و مایعات) امکان جابجایی را به ارتفاع بالاتر با افزایش هد (نهایت ارتفاعی که یک پمپ میتواند سیال را پمپاژ نماید) یا حتی پایین تر ، حوضچه و یا مخزن فراهم می کند.
به طور کلی از پمپ برای انتقال سیال به یک ارتفاع معین و جابجایی در سیستم لوله کشی از یک نقطه به نقطه دیگر استفاده می شود . پمپهای خانگی به صورت دائم و پشت سر هم کار می کنند، که از مهمترین مزیت این نوع پمپ به شمار می آید.
پمپ ها دارای اندازه های مختلفی هستند که از سایز میکروسکوپی برای کارهای پزشکی تا پمپ های بزرگ صنعتی را شامل می شود.
کاربرد انواع پمپ
مصارف خانگی
جهت افزایش فشار آب ساختمان به کار می رود. نحوه لوله کشی ، متراژ لوله کشی (نسبت به ارتفاع طبقات ) از عواملی هستند که در انتخاب نوع پمپ تاثیر گذارند و در نتیجه قدرت مورد نظر و نوع پمپ توسط کارشناس فنی محاسبه می شود.
یکی از مهم ترین کاربردها ، استفاده از آن جهت پمپاژ آب باران جمع شده در زیرزمین ساختمان ها است.
نکته مهم : بعضی مواقع گرفتگی فیلتر(شیرآب) باعث کاهش فشار آب خروجی می شود.
پمپاژ آب رودخانه ، دریاچه و چاه
از پمپ آب برای انتقال آب از چاه ها، مخازن آب، دریاچه ها، نهرها و رودخانه ها به سمت زمین های کشاورزی استفاده می شود. مانند: پمپ لجن کش ، کف کش و شناور
سیستم آتشنشانی و اطفای حریق
جهت تامین آب در حجم بالا و تنظیم فشار آب در آبرسانی آتش نشانی یکی از مهم ترین موضوعات بشمار می آید.
استفاده در مصارف صنعتی و معدنی کوچک
تامین آب در حجم بالا، یکی از مهم ترین موضوعات در صنایع از جمله، صنایع پتروشیمی، پالایشگاه ها، کارخانه جات و … است. به طوری که پمپ آب قلب هر سیستم و صنایع تامین آب به شمار میرود.
آبیاری باغ
در برخی مواقع نیز پمپ آب برای آبیاری باغ و سیستم آبپاشی اتوماتیک مورد استفاده قرار میگیرد.
آبیاری زمین های کشاورزی
از پمپ آب برای انتقال آب از چاه ها، مخازن آب، دریاچه ها، نهرها و رودخانه ها به سمت زمین های کشاورزی و همچنین آبیاری زمین های زراعی استفاده می شود. همچنین گاهی اوقات از آن برای پاشیدن و پخش کردن کود های مایع در زمین های کشاورزی استفاده میشود.
انواع پمپ آب خانگی
سانتریفیوژ
از این پمپ برای انتقال مایعات روان تر استفاده می شود عملکرد پمپ گریز از مرکز به اینصورت می باشد که با استفاده از پروانه گردان شتاب می گیرد و باعث افزایش فشار آب و ایجاد جریان پیوسته می گردد و به سرعت به سمت بیرون و به داخل یک پخش کننده یا محفظه حلزونی جریان مییابد و معمولا برای جابجا کردن سیال از طریق سیستم لوله کشی کاربرد دارد . پمپ بشقابی و جتی از پر کاربردترین پمپ های گروه سانتریفیوژ می باشد.
محیطی
این نوع پمپ می تواند آب تمیز و مایعات غیر خطرناک را با دبی (حجمی از مایع که توسط پمپ آب در واحد زمان جابجا می شود) کم ولی با ارتفاع بالایی پمپاژ کند و برای پمپاژ سیالات با مخلوط هوا مناسب است و برای تامین آب از چاه ها و افزایش فشار آب کاربردی و ایمن هست.
بوستر پمپ
وسیله ای است که چندین پمپ در آن به صورت موازی قرار می گیرد و این امر باعث می شود تا قدرت و بهره وری دستگاه افزایش پیدا کند و انتقال فشارآب بالاتر و سریعتر انجام می شود ، از بوستر پمپ در ساختمان هایی که ارتفاع بالایی دارد و یا ویلاهای بزرگ که استفاده از یک پمپ جوابگو نیست استفاده می شود.
پمپ جتی
ساختار پمپ جتی به این صورت می باشد که با ایجاد خلاء در قسمت مکش ، هوا را از بین می برد و در انتها هوا را دفع کرده و سیال را پمپاژ میکند.
پمپ جتی برای انتقال آب تمیز و مایعاتی که خورنده نباشند مناسب است و در بازار به پمپ خود مکش معروف است از این دستگاه جهت مکش سیال از اعماق استفاده می شود و یکی از پرمصرفترین پمپ های خانگی به شمار می رود و در آبیاری قطره ای کشاورزی ، آبیاری اتومات باغ ، مزارع پرورش ماهی و … کاربرد دارد .
پمپ بشقابی
یکی از پر کاربردترین پمپ های گروه سانتریفیوژ می باشد ، این پمپ برای انتقال آب و مایعات نزدیک به آب(خورنده نباشد) به کار می رود. ساختار این پمپ به این صورت می باشد که برای انتقال آب از یک انرژی چرخشی مانند روتور و پروانه ها استفاده کرده و این عمل سرعت و فشار مایع را افزایش می دهد و این نوع پمپ آبدهی بالایی دارد.کاربرد این پمپ جهت تقویت فشار در ساختمان های بلند ، تقویت فشار خطوط لوله مزرعه پرورش ماهی و مرغداری ها و آبیاری باغی و گلخانه ای و … می باشد.
نیم اسب بشقابی
از این پمپ نیم اسب بیشتر در بخشهای صنعتی و شهری به خصوص بخش آتش نشانی برای افزایش فشار آب و ساختمان هایی با تعداد طبقات زیاد استفاده میشود.
یک اسب بشقابی
پمپ آب خانگی یک اسب بشقابی به طور مثال در بازار برای ساختمان سه طبقه و شش واحد با حداکثر متراژ هر واحد 75 متر نصب می گردد (پمپ آب مناسب برای سه طبقه).
نکته مهم : پیشنهاد ما به شما به دلیل ارتفاع ساختمان و لوله کشی و … از راهنمایی کارشناس فنی استفاده نمائید.
نمونه محصولات الکتروپمپ
برای بررسی تخصصی انواع الکتروپمپ های خانگی بر روی این لینک کلیک نمائید.
لوازم جانبی الکتروپمپ
پمپ خانگی با منبع انبساط همراه کلید اتوماتیک
پمپ آب خانگی با مخزن انبساط با ذخیره سازی آب با فشار مناسب، نیاز به روشن و خاموش شدن های مکرر پمپ را کاهش می دهد. هر چه حجم این مخزن بیشتر باشد تعداد دفعات روشن و خاموش شدن پمپ کمتر خواهد بود.و باعث کاهش افت فشار آب در زمان خاموش و روشن شدن مکرر پمپ می گردد این امر باعث کاهش هزینه برق مصرفی و استهلاک پمپ می شود.
ست کنترل
از ست کنترل برای کنترل جریان آب پمپ و جلوگیری از قطع و وصل شدن جریان استفاده میشود ، در هنگام باز کردن شیر آب شروع به کار کرده و پمپ را روشن می کند و با بستن شیر آب منجر به قطع شدن سیستم اتومات می شود و از خشک کار کردن پمپ جلوگیری می کندکه مانع از آسیب پمپ می شود ،فشار آب خروجی و ورودی پمپ را کنترل و فشار آب را ثابت نگه می دارد. بیشتر در ساختمان های یک یا دو طبقه کاربرد دارد (ارتفاع زیر25 متر ) طول عمر و دبی ست کنترل از کلید اتوماتیک بیشتر می باشد.
اطلاعات تخصصی در مورد لوازم جانبی الکتروپمپ
برای بررسی تخصصی لوازم جانبی الکتروپمپ مانند ست کنترل و… بر روی این لینک کلیک نمائید.
سیم پیچی
برای سیم پیچی پمپ آب، از دو نوع سیم مسی یا آلومینیومی استفاده می شود سیم مسی گزینه بسیار مناسب تری است به دلیل اینکه فلز آلومینیوم در مقابل مس سریعتر دچار زنگ زدگی می شود و مدت زمان به کارگیری مفید آن کوتاه تراست. سیمهای آلومینیومی، نسبت به سیم های مسی رسانایی کمتری دارند و به همین دلیل سیم پیچی سطح سیم آلومینیوم در مقایسه با مسی بیشتر و حجیم تر است و طول عمر و مقاومت بالاتری دارد.
لوازم یدکی
شفت
بخش مهمی از موتور است از بخش های چرخان پشتیانی می کند به طور معمول به یک طرف شفت پروانه خنک کننده متصل است و طرف دیگر شفت به کلگی پمپ آب (جتی و بشقابی و …) متصل است و باعث انتقال قدرت الکتریکی به مکانیکی میگردد.
به طور کلی یک نوع میله فولادی می باشد که در معرض خوردگی و زنگ زدگی مقاومت بالایی دارد به این میله های آلیاژی ضد زنگ و یا استنلس استیل می گویند.که مقدار کروم استفاده شده در آن از 10 تا 30 درصد متغیر است و به همین دلیل دارای گرید های متفاوتی می باشد.
استنلس در بازار به دو دسته تعریف می شود:
1.استنلس نگیر: همانطور که از نامش پیداست دارای خاصیت آهنربایی نیست.
2.استنلس بگیر: درصد کربن کمتر از 1. % است و خاصیت آهنربایی دارد.
روتور
rotor از ورقه های نازک فولادی ساخته شده که در درون آن هسته هایی از جنس آلومینیوم یا مس قرار دارد که دارای شیارهایی برای نگه داشتن سیم های سیم پیچ می باشد.
پروانه
پروانه باکالیت
درجاهایی که از مواد خورنده استفاده می شود پروانه باکالیت به دلیل مقاومت بالا در برابر خوردگی گزینه مناسبی می باشد. به دلیل ارتباط مستقیم پروانه با آب آشامیدنی به مرور زمان باعث جذب باکتری می شود و از لحاظ بهداشتی مورد تایید نمی باشد و گزینه مناسبی نیست .
پروانه برنجی و برنزی
در مقابل دمای بالای آب مقاوم تر هستن و سختی بالایی در برابر مایعات دارند ، در هنگام قطع شدن آب و خشک کار کردن پمپ نسبت به شکستگی از پروانه باکالیت مقاوم تر هستند.
پروانه استیل
پروانه های استیل برای استفاده درآب های تمیز بسیار مناسب هستند. زیرا رسوب و باکتری جذب نمی کنند.
بدنه
معمولاً جنس بدنه این پمپها استیل ضد زنگ، آلومینیوم، چدن و یا برنز است.
علت سوختن پمپ های خانگی
- کار کردن پمپ به صورت مداوم ، در صورت بسته بودن شیر آب
- در سیستم اتومات مکانیکی و مخزن تحت فشار در صورت قطع آب پمپ هوا می گیرد.
- در صورتی که پمپ به صورت مستقیم به آب شهری متصل نباشد و به تانکر وصل شده باشد ،هنگام اتمام آب تانکر پمپ هوا میگیرد.
- تنظیم فشار بیش از حد پمپ باعث صدمه زدن به پمپ می شود (زمانیکه فشار آب خوب است قراردادن فشار روی حداکثر کار اشتباهی است چون وقتی فشار کم می شود پمپ مجبور است فشار زیادی را تحمل کند و در نهایت موجب سوختگی پمپ می گردد.)
- افت ولتاژ
- جریان اضافی
- بار اضافی و بالا رفتن گرمای بیش از حد (با توجه به پلاک روی دستگاه باید استفاده گردد.)
- عدم استفاده از منبع آب برای پمپ
- خرابی کلید برق
- نوسانات برق ، قطع و وصل شدن مداوم برق
- ورود ذرات سخت به داخل پمپ مانند شن ، ماسه و…
- عدم سرویس به موقع
- وجود مشکل در ساختار لوله کشی
رعایت نکاتی که باعث افزایش طول عمر پمپ های خانگی می شود
- استفاده از ست کنترل
- جلوگیری از یخ زدگی اتصالات
- سرویس کردن الکتروپمپ
- پمپ حتما با آب کار کند (بدون آب کار نکردن پمپ)
نحوه نگهداری پمپ آب خانگی در صورت عدم استفاده
- با استفاده از پیچ تخلیه آب داخل پمپ تخلیه شود.
- هر از چند گاهی پمپ روشن شود.
- هر شش ماه یکبار خازن چک شود.
- هواگیری پمپ(اگر این کار انجام نشود پمپ ارتفاع و دبی لازم را نمیدهد.)
نکته: این موارد در صورتی که پمپ آب خانگی استفاده شده است. (یا کار کرده باشد.)
نحوه صحیح نصب پمپ آب خانگی و تاثیر بر راندمان
- روی سطح صاف نصب کنید
- در محیط خشک نصب کنید (از نصب پمپ در محیط مرطوب و در معرض باران جدا خوداری نمائید)
- پایین تر از لوله و شیر مخزن نصب شود.
- باید بین اولین شیر آب و مخزن نصب شود.
چک کردن دوره ای پمپ آب خانگی
دوره 3 ماهه
- جرم گیری پروانه ها
- چک کردن حرارت پمپ
- میزان مکش و گریس کاری بلبرینگ ها
دوره 6 ماهه
- شیر فلکه چک شود
- منافذ پروانه چک شود
- آب بندی اتصالات چک شود
- نصب پمپ بعد از کنتور
مشکل افت فشار پمپ آب خانگی
این امر می تواند قبل از و یا بعد از ورود آب به پمپ باشد:
- نشتی لوله باعث افت فشار می شود
- هوا گرفتن پمپ به دلیل نشتی آب بندها
- اختلال در عملکرد اتومات پمپ آب
- گرفتگی صافی شیر آب (کارتریج شیر)
- باز بودن هم زمان چند شیر آب و انشعابات دیگری مثل کولر و دستگاه تصفیه آب
- رسوب گرفتن پمپ و اتصالات سر راه انشعابات بعد از پمپ
- مشکلات فنی دیگر نظیر شکستن بلبرینگ ها
- نحوه لوله کشی و ارتفاع لوله کشی
در کلام آخر پمپ ایده آل خانگی چه مشخصاتی دارد ؟
بدنه پمپ : چدن یا آلومینیوم
پروانه : برنج
شفت : تمام استیل (استنلس استیل)
سیم پیچی : مس
طریقه نصب پمپ آب خانگی
ابزارهای مورد نیاز جهت نصب پمپ
آچار فرانسه – آچار شلاقی – انبردست – پیچ گوشتی دوسو – نوار تفلون – دوعدد شیلنگ به عنوان رابط که یک طرف آن رزوه بیرونی داشته باشد و طرف دیگر مهره – شیر یکطرفه برنجی – بوشن 2/5 (سایز بوشن بستگی به اندازه خروجی پمپ دارد)
پمپ باید در مکان سرپوشیده نصب شود و تاجایی که امکان دارد به مخزن نزدیک باشد.
ابتدا لوله اصلی که به انشعاب های مختلف واحد مسکونی شما می آید را پیدا کنید و شیر اصلی خط تغذیه را ببندید.
سپس آب درون لوله ها باید تخلیه شوند لوله را درست در جلوی شیر اصلی خط تغذیه جدا کنیددقت داشته باشید فضای کافی جهت نصب پمپ را داشته باشد سپس جهت ورودی و خروجی پمپ را مشخص کنید، در بعضی از پمپ ها در قسمت کلگی پمپ جهت ورودی و خروجی پمپ با فلش مشخص شده است در صورتی که فاقد علامت بود ، قسمتی که کلید برقی نصب شده باشد آن قسمت خروجی پمپ می باشد.
به این نکته دقت کنید که نوار تفلون را جهت آبندی در جهت خلاف عقربه های ساعت بر روی رزوه ها بپیچید.سپس به جهت فلش روی شیر یکطرفه دقت کنید که در جهت صحیح ( به سمت ورودی پمپ ) نصب شود و در جهت خروجی پمپ بوشن 2/5 را ببندید و در آخرین مرحله یکی از شیلنگ ها را در مسیر ورودی پمپ قبل از شیر یکطرفه و شیلنگ دوم را در مسیر خروجی دوم بعد از بوشن نصب کنید.
اطلاعات تخصصی در مورد لوازم یدکی الکتروپمپ
برای بررسی تخصصی لوازم یدکی الکتروپمپ بر روی این لینک کلیک نمائید.